Lets dance

Ny dans dag. Sov så mycket i natt vaknade vid 11 :O haha och var fortfarande trött.. så låg kvar och myste och kollade videos på youtube. Ska snart åka till centrum för lite ärenden med sparkonton och sånt. Ska hämta ut lite papper och så innan det blir kvällens 3 dansklasser. Street nybörjare, Showdans och Street. Blir nog bra. Ska bara pigga på mig lite. Vet inte varör jag konstant går runt som en zombie hah. Men i morgon är det spännande då jag ska hämta mina nycklar till lägenheten wihu!! Sen blir det spännande möte på eftermiddagen. Är lite nevös hihi.
 
Nej nu blir det lunch och åka. Ha en skön dag bebisar!
 

Det blir en lång dag

Vaknade tidigt, usch man blir så trött och seg av vädret. Helt deppigt grått ute och det...regnade? Har inte sett regn sen förra året haha..
 
Nej det blev att ligga kvar i sängen en stund och läsa lite. Känner mig sådär frusen idag, sitter och tittar ut och drar mig för att gå till bussen. I kväll blir det att undervisa på Dansplatsen  Det blir dansmix, street och zumba. Hoppas på att bli lite piggare, hostan är kvar, tröttheten är kvar och snuvan är.. också kvar.
Har ni inte kollat in vår nya hemsida än så gör det! De är min duktiga Linus som gjort den :) 
 
Åh vad jag längtar till fredag när jag ska hämta mina nycklar :D Kan inte sluta titta på Ikeas hemsida och drömma mig bort.
 
Igår var jag och Morfar och kollade på fler golv till köket, vi får se vad som händer. Kan inte vänta tills jag får börja pyssla. Kvällen spenderades med kina mat och film i sängen, somnade vid tolv tiden.
 
Breakfast at Tiffanys igår. Älskar klassiker, de piggar upp de grå dagarna :)
(Ja jag vet att min dator är full med skit)

Tisday

Den jäklans hostan, blir så sjukt irriterad på dess brist av försvinnande. Har iaf tagit mig en sovmorgon till 9, låg kvar i sängen en stund och myste innan det blev frukost tillsammans med DN. Imorgon är det dansklasser igen, vill verkligen bli pigg. Kommer ha klasserna ändå men det känns tungt i bröstkorgen. 
 
Igår blev det Ikea för inhandling av lampor. Tänkte till och kom fram till att det är nog de första jag behöver så vi ser vad vi gör haha. Spännande! På fredag hämtar jag nycklarna :D Wihu! Var även och tittade på golv, blir nog att ka med morfar i kväll och fortsätta golvtittandet till köket :)
 
Nu sitter jag och väntar på att gå till bussen. Måste köpa tandtråd haha. Ha en mysig dag!
Rockar knut idag

Färgglatt och helg

Åh man blir ju så sugen på att ta fram lite färgglada kläder och tagga till inför våren haha. Älskar våren! Helt klart den bästa årstiden :D Är sugen på en färgglad jacka i år, tycker det är så himla snyggt. Grönt och blått ligger nog överst i tankarna just nu men vi får se hur det blir. Prio ett nu är ju att inte göra av med pengar, bara handla möbler haha. Älskar möbler det kommer bli så kul att få inreda min egen lägenhet :D Längtat i massa år på det här :D Synd bara att budgeten inte är större.. :P
 
Har iaf haft en skön helg med mina vänner. I fredags blev det Ikea som slutade med ett glas på Sjätte tunnan och sen lite häng på Fridays. Var trött och drog hem vid halv ett tiden. På lördagen blev det öppethus på Gumses, mysig stämning och trevliga männsikor men var helt död efter mitt pass.. inte van att träna än och har så tungt att andas :/ 
 
På kvällen blev det fira kusin, så åt middag hos min kära morbor. kattgos, god mat, glad 12 åring och lite ice age. Igår kom mina 2 muskitörer och hämta mig för en lunch supermys. Sen åkte jag och titta på pappas nya lägenhet och kvällen spenderades framför Top Moddel Serige reprisen.
 
Lagom mysig och skön helg. Nu laddar jag upp för en vecka av nnya äventyr och försöker bli frisk.
Pöss
 
Några färgglada kappor a la Blair Waldorf- aaaah så snyggt!
 

Wish list

Man blir ju så shoppingsugen! Men önska kan man alltid (:
 

Rysningar

Behöver nog inte skriva något, den talar för sig själv. 
  

GLAD

Idag har en tung sten flyttats från min kropp. Jag har äntligen fått min första lägenhet :D Nu börjar jag om mitt liv, ny lägenhet, förhoppningsvis nytt jobb och nya mål och möjligheter. Nu ska jag tänka framåt istället för att grubbla över det förflutna. Påminn mig gärna om det för de är lätt att glömma.
 
Men just nu känns det iaf bra. :) Har väntat på den här möjligheten så länge nu. Jag tror det kan bli riktigt bra, lite ensamt men väldigt bra (: Är det någon som känner nån som behöver adoptera bort en kissekatt så agerar jag gärna adoptiv familj.
 
Så den 1 februari hämtar jag nycklarna. Sen blir det att kleta lite färg innan inflyttning. Lägenheten är från 50 talet och de senaste renoveringarna skedde under 70 talet så är lite att fräscha upp så det blir mysigt :)
Sen får ni komma och hälsa på :)
 
 
 

Så var denna helg förbi

Hade en mysig fredag med Linus, grekisk mat och tv-spel. Så mysigt att hinna umgås lite med varandra, skratta, prata och spela spel. Sov hos honom och på lördagen blev det stan för vår del (i 20 minusgrader) Tog en promenix i solen längs med vattnet. Jag vet att jag sagt det förut men jag älskar verkligen mitt Stockholm. Visst är det skönt att vara borta och ibland är det just det man vill. Försvinna, åka bort, byta luft. Men det är här jag känner mig hemma :)
 
Gick i fotobutiker och på Åhlens kontors avdelning, behövde ny kalender och en bok att klista recept i. Klipper alltid ut recept när jag hittar något kul i tidningar, men de bara ligger och jag tittar inte på dem så nu är det projekt klippa och klistra :D
 
Idag har det bara varit Stora strand möte och söndags ritual i form av nyduschad, inpackad, rakad, noppad, peelad och nagellackad. Blir nog att hänga framför en serie med lite te innan jag säger godnatt också. Imorgon händer spännande saker- håll utkik :D
 
 
 "Only miss the sun when it starts to snow"

Äntligen sol

Upp vid 8 imorse, åkte till Pappa som ska flyta och hämtade lite saker, skrivbord, mattor och tavlor. Hahah alla verkar flytta nu, men det är ju kul. Men man kommer ju inte ha den där känslan av att komma hem till sitt barndomsrum när man blir stor. 
 
Fredag är vad det är och jag känner mig glad. Tar kanske en promenix i kylan till centrum för lite handling av helgmys. Idag står musikfix, städning och mys på schemat. Måste även försöka köpa mig en kalender. Tittat i massa butiker men är lite kräsen hur jag vill ha det haha
 
Så säger vi grattis till Lilla Lucas som fyller år idag, jösses vad tiden går fort. Hoppas vi ses snart igen. Sandra krama om honom från mig!
 
Grattis Cooling (:

Sticky Sweet Orange Chili Chicken

Precis gjort mig lite middag. Blev en hitta på rätt av det som fanns i kylen som behövdes användas upp. Blev en stark/söt apelsin kyckling med mina favoriter- haricots verts. Jag vet att de ingår ofta i min dagliga kost men de är ju perfekta. Snabblagade, billiga, goda och låga på carbs. :)
 
Recept

2 Kyckling fileer
1 Apelsin
Sweet chilisås
Creme fresh/grädde (jag tog båda för de hade kort datum men du väljer själv)
Salt
Peppar
Oregano
- Jag använde även en röd paprika och lite bacon som började se ledsna ut.
 
Stek baconet i små bitar tills det blir knaprigt. Skär kycklingen i små bitar, stek i lite olja på hög värme med salt och peppar tills de får en fin yta. Tillsätt creme fresh eller grädde för en lösare sås och rör om. Klicka i så mycket sweet chili sås du vill ha (ju mer ju starkare och sötare) 
Skär paprika i små bitar och rör ner. Riv skal och pressa ut juicen ur en apelsin och rör om. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Låt puttra en stund. Servera med valfritt tillbehör tex ris
 
Hällde på några rostade jordnötter och små chiliflakes för extra knaprighet och hetta. 
 
 

Dagens låt

Kan inte få ut den här ur hjärnan haha, men man blir ju så glad av den. Sjukt söt text :P
   

Ledig, trött och ont i kroppen

Igår var det öppethus på Dansplatsen, dansa dock inte själv för jag inte är frisk än :/ Kul att träffa nya människor och försöka inpirera dem med nya kurser. Det är även öppethus i kväll så rekomenderar er alla att åka dit och testa lite roliga dansklasser. Sen har vi Bokwa masterclass ikväll så ta på er dansskorna och upplev något nytt!
 
Vaknad tidigt men låg kvar under täcket och läste klart en tråkig bok som jag bara ville ska ta slut så jag kan börja med en ny haha, lyssnade på Disney låtar och tittade på snön. Sen blev det frukost och nu på med kläderna och möta lillasyster hos Polisen för att skaffa henne ett nytt legg, så måste vittna om att hon är hon.
 
Annars blir det present shopping för kusin som ska grattas nästa helg och matshopping. Letar även vidare efter dansmusik, någon som har nåt tips?
 
Bild från Masterclass på Dansplatsen med Nathan Blake i november
 

Förändringar på G

Nu händer det minsann saker. Hoppas på det bästa :) Gllar normalt inte stora förändringar men det här kan bli riktigt bra. Idag står röntgen och date med Chris på schemat. Äntligen är solen tillbaka och då även humöret :) Gillar inte att vara så beroende av vändret men vad ska man göra :P
 
Känns skönt att gå ut nu när solen sticker i ögonen :) Kul att träffa Chris också, nu va det ett tag sen. Så blir det möte ikväll. Kan bli en riktigt bra dag :) Pöss
 
Chris och jag- Midsommar 12. Usch så mitt hår ser ut..

Romantisk salladsmiddag med mina fina

Hade en supermysig kväll igår. Jag vet att läkaren vill att jag bara ska sitta inne och vila så jag blir helt frisk men man blir ju så uttråkad, så igår åkte jag och Lunne till stan och möte upp Robban, handla mat och drog till hans lägenhet. Sen kom Fia och Nalle så hade vi en sallads middag och drinkkväll med lite poker spelande. Myspys! 
 
Kom hem vid 2 tiden och somnade direkt. Supertrött! Idag blir det mer korrande, usch har ingen inspiration känner jag :/ Annars bara mysa med en bok i sängen och lite bra musik.
 
Kanske försöka komma ut på en kort promenad också.
 

Hallon Frukost

Godmorgon gullisar. Hade önskat lite sol den här fredagen men men, det regnar ju iaf inte :) Har precis ätit lite frukost och nu blir det koreograferande tills Linus slutar jobbet.
 
Känner mig fortfarande hängig har ingen ork i kroppen och trots den äckligt dyra hosmedicinen läkaren skrev ut fortsätter jag hosta.. Känner att det är väldigt positiv stämning här i bloggen haha men jaja. Vill bara bli frisk och orka dansa och röra på mig igen. Får typ ångest av att ligga här och se på Paradise Hotel Norge..
 
Aja, önskar er en tmysig fredag! Gör det bästa av den, det ska jag iaf :)
 
Dagens frukost: Naturell yoghurt med en halv banan, varma hallon, linfrön och kokosflakes. Ett hårdkokt ägg med salt och stort glas hallon/nypon te. Yum!

Change


Godmorgon..eller god lunch?

Ja jag är verkligen ingen morgonmänniska. Hade hemska mördrömmar inatt, ni vet sådär så att man vaknar och har riktig panik innan man inser att man ligger tryggt i sin säng. Sen är man rädd att somna om ifall det kommer tillbaka.. vaknade iaf sen vid nio, somna om till tio, låg och läste med lite mysmusik i sängen till nu. 
Dax för frukost eller lunch? Det är inte så viktigt vad man kallar det bara de är mat (:
 
Har precis börjat dagen med min hemska hostmedicin som nästan får mig att kräkas 3gr om dagen. BLÄ!
 
Hoppas på en bra dag, det grå vädret gör mig trött men idag ska det korras lite mer. Nästa vecka kickar vi igång med öppethus på Dansplatsen, ta med er era nära och kära och dansa loss!
 

Läkar besök och myskläder

Tog en sovmorgon, myste i sängen, läste lite och åt en lugn frukost. Sen kom Lunne och hämta mig, åkte till Stinsen och åt sushi. Super mys att få hänga lite med honom, äta gott och snacka en stund. Sen åkte han och plugga och för mig blev det date med läkaren. Recept på ny hostmedicin och en röntgen tid.
 
Ni som känner mig vet att jag har en del läkarskräck så var faktiskt väldigt stolt över mig själv efter. Belönade mig med en ny bh och nagelfil. :)
 
Vill verkligen bli frisk nu, nästa vecka börjar kurserna igen och jag måste vara fit for fight. 
 
Nu blir det säsong start av den svenska b-varianten av masterchef.
 

Månday

Har bestämt tid med läkaren för hotan nu, kan inte gå runt såhär när danssäsongen börjar igen. Blev lite rumpträning hemma bara. Har precis gjort min favorit broccolisoppa och hänger med den framför Paradise hotel Norge och stort glas c-vitamin.
 
Jag vet att jag klagar men är så trött på av hosta konstant. och alltid bli sjuk när jag väl är ledig. Kan inte saker bara gå som jag vill?
 
Blir kanske en tur till centrum senare, annars mest förberedande för dansstarten. Behöver lite inspiration känner jag.. 
Broccoli soppa med mögelost och knaperstek bacon. YUM

Minnen

Håller på att städa bland mina gamla saker från pappa. Hittar massa gobitar! jösses tiden går för fort, snart e man väll på sin 50 års fest..
 
När man tittar tillbaka på kort nu så undrar jag "hur kunde jag tycka jag var tjock här?" "Hur kunde jag färga håret i den färgen?" "varför har jag så fula byxor på mig?" och framförallt, varför kunde jag inte vara nöjd med mig själv?
 
Liten, tanig och blond. Gömde mig i handduken på stranden, tyckte det var jobbigt att var "rundare" än resten av dansarna. Önskar nästan att jag kunde träffa mitt dåvarande jag och säga åt mig att sluta fundera, sluta skämmas över mitt utseende, börja tyck om dig själv och njut av att vara ung istället för att drömma om att bli vuxen.
 
Kommer ihåg hur jag och Jennie satt och gämförde alla tjejtidningar, diskuterade allt från Paris Hiltons färg på läppglans till vilken kändis vi hade velat se ut som.. istället för att vara nöjda med oss själva. Gjorde ansiktsmasker av havregryn, kollade Big brother varje dag, sminkade oss i galna färgkombinationer och letade ständigt efter det som var "trendigt."
 
Nu kan jag bara skratta åt hur vi höll på, nu är det fina minnen. Men då var de det bästa vi visste och det viktigaste som fanns. <33
 
 
 

The thing about addiction

Lika bra som första gången jag såg den.. egentligen inget stort fan av SYTYCD men de här är bara så brilliant!
  

Grumpis

Går runt och är allmänt irriterad över det mesta, vill bara ut och träna och dansa. Blir så frustrerad av att sitta inne med min hosta och känna mig halvhängig :/ Har iaf gjort lite korrar idag. Ska nog testa dem i danssalen imorgon. 
 
Jag kan inte sitta inne, jag är inte en sån person. Eller jag älskar att ligga i sängen och se tv-serier med tända ljus och filtar men inte bara. Måste ut och röra på mig, svettas och känna mig lite levande.
 
Hoppas att det blir ljusare snart, det muntrar upp och ger än energi tillbaka. Hoppas ni haft en bättre dag än jag, längtar efter att gå och lägga mig hah.
 
Blir het saffrans aborre till middag iaf Yum!

En dag som en annan dag

Känner mig ganska trött och sliten. Igår blev det att packa ihop saker från mitt gamla rum hos papi inför hans flytt. Vet inte hur många halvfulla skolantecknings block jag hittade haha. Skrev alltid slarvigt först, sen finns det perfekt skrivet med bläck och överstryknings pennor som markerar det viktigaste inför prov.. när kommer jag ha användning för kemiska fomler och hur man säger "vart kan jag köpa film till min kamera" på Spanska?
 
Haha mycket att slänga och lite att spara inför framtiden. 
 
Idag blev det att prova sängar på Ikea, fika med en gammal vän och se 4 dokumentärer.. gud jag slukar verkligen dokumentärer. Borde egentligen ägna mig åt att leta musik och börja koreografera för nya terminen, men känner mig så oinpirerad just nu. Vill bara bli av med hostan och känna mig lite piggare.
 
 

2012

2012 var ett okey år, med både framgångar och motgångar..och fort gick det. Tack till er som förgyllde mitt år och gjorde det jobbigare lättare. Nästa år ska bli MITT år!
 
JANUARI
Började på gumses, planering med aktiv ungdoms dansförsening i vimmerby inför Spring Dance Camp (som föresten aldrig bev av), hade kursstart på Dansplatsen med dansmix för barn och zumba, knarkade Monikas balett dvder, sprang på massa möten, hade lugg, tog jazz kurser på ackis med Kajsa och Sandra, långpromenader med Chris och Paradise hotel maraton med mig själv i sängen.
 
FEBRUARI
Läste alla iq befriande böcker jag kunde hitta, blev kär i marabous saltlakrits choklad, vickade på wallenius, ville inte äta frukost utan gröt, kollade på top model Sverige, zumbade loss med bodybuilders, dansade varje dag och flängde runt och vickade för alla, blev mer intresserad av vad jag åt, firade Elli, jobbade tidigt på morgonen varje helg med bangrupper, började dricka andra tesmaker än bara citron, masterclass med Sezi och åt för många ballerina kladdkaka
 
MARS
Var förskyld, hade många långa Minecraft kvällar med Lunne, Började jobba på Apoteket, Hade många dansrep för en föreställning, pluggade på GIH, började med protein, blev pardans frälst, dansade i klackar, sprang runt i stan och fotade med Linus, firade Fia, var lycklig över att det började bli ljust på morgonen, höll tummarna för Loreen i Mello finalen, delade ut pris på Vevax Video Awards och hade många tacokvällar.
 
APRIL
Fyllde 20 år, fick handla på systemet, hade ont i ryggen, dansade disco, firade Valborg hos Robban, hade dansavslutning på zumban i Löthallen, masterclass med Michael Thomas på fryshuset, hängde med köxitjejerna, tog bort mina kolhydrater, jobbade hysteriskt, köpte zumbakläder, såg Dirty Dancing på Kina teatern, snacka skit medd chris, hade översaknings fest för Linus och var ständigt förskyld.
 
MAJ
Hade fruktfrossa, körde hårt med Gumsarna, jobbade tidiga mornar på apoteket, försökte bli brun, syster fyllde 18, föreställning på Danplatsen, drack vin på Monkis balkong, knarkade gamla Greys avsnitt, hade en galen kväll med Robban och cider provning, var trött på att jobba helger, skaffade nytt pass, hoppade av lägret för att dra till Polen under sommaren och började få sommarkänslor.
 
JUNI
Drog till Polen som tränare på ett dansläger, Linus åkte till Barcelona och blev brun, firade midsommar i Spersboda med fina vänner, Firade Pernillus 18 års dag, hade en märklig vinkväll med Fanny, skar upp benet, hände vid bögsgård och fotade, redigerade konståkningsfilm, Firade nationaldagen med tusen galna Stockholmare och tacos, hängde hos Monika och såg dansfilmer, var på kusins vårshow och blev sur när det regnade.
 
JULI
Basta, bada, drack cider och hängde på Bloms land, frossade i jordgubbar, började styrketräna med Jonas, jobbade långa dagar, drog på en mini-roadtrip genom sverige med vänner, shoppa skräp på Ullared, myste på Öland och lekte billekar, försökte bli brun, ville tjäna pengar, Stockholm stod still, zumba event på Göta källare med Vouge tema, saker förändrades väldigt mycket, bakade paj, var ensam och cyklade 27 kilomer till jobbet. 
 
AUGUSTI
Koreograferade för kursstarterna, hade öppethus på Danspalatsen, fotade i stan med Robban och Lunne, unnade mig vardagslyx med Vapiano middagar, regn häng med Erik, åt fitness pannakor, tränade massor, kollade om alla Glee säsonger, var på jobbet fast jag var ledig, gick på batman bio, åkte till Ulvstorp på beridet bågskytte SM och Färgade håret jordgumbbsblont.
 
SEPTEMBER
Hade ständigt shoppingbehov, slutade på Apoteket, var förbannad på människor som var tvungna att trycka ner än hela tiden, dansade så mycket jag bara kunde, fick en blåtira runt ena ögat, blev glad att få ta på mig alla snygga koftor och kängor, beställde en stor trave böcker (som jag fortfarande inte betat av än) funderade över framtiden, hittadet tjusningen i nätshopping, mys brunch med Monki, liftade med Linus till Linköping och gick runt en hel dag med mig själv och rensa tankarna, fattade inte hunger games hypen och firade finaste Fanny.
 
OKTOBER
Samlade in pengar via Zumba till Rosabandet, tog många varma bad, funderade för mycket, frös, tog fram vinterjackan, färgade håret brunt, klippte tillbaka luggen, styrketränade massor, älskade att dansa balett igen, blev sur när min favorit inpackning togs bort, handlade på mig massa nagellack, fick teckningar av danseleverna, åkte på Zumba-Martinas 3 års firande och körde uppvärmningen på scen, firade morfar på Bakomaten, älskade att åka runt på min rosa cykel och hände med köxitjerna på Fridays.
 
NOVEMBER
Var trött på det mesta, satte upp julbelysning med morfar, åt kinaluncher, började följa Pretty Little Liars, ville ligga i sängen och sova så mycket som möjligt, lagade och åt massa soppor, hade dansavslutningar på Dansplatsen, tvingade morfar att övningsköra med mig, hälsade på och firade Gittan, firade Falkes 20 års dag, var sjuk och levde på halstabletter, hängde på IKEA, drack sjuka mängder te, masterclaass med Nathan Blake och sleepover hos Monika, Ölprovning på Queens head och zumba fitness konserten med Beto.
 
DECEMBER
Julpyntade, spelade bowling med tjejerna från gymnasiet, hängde hos Morbror och kusin och kissemissen, blev aldrig av med min hosta, fick ta en träningspaus, hade zumba avslutningar för terminen, bakade fula lussebullar, hade adventsmys och pepparkaksbak med köxitjejerna, var ensam hemma, åkte pulka och kolla julkalendern, tog tid att träffa fina vänner, firade 5 år med Linus, såg The Hobbit, åkte med Dogge till Sandviken på Scorpions sista konsert, myste hos Monika, firade jul dubbla gånger på en dag, åkte till Värmland och träffa släkt och hade ett lagom nyårs firande med vänner.

RSS 2.0