Back in the Game

Tog en liten datapaus under jul, kände att jag behövde det. Men nu är jag tillbaka! Tog en sväng till Värmlandskogarna och hälsade på släkten, vi är ju de enda som bor i Stockholm så de va kul att hinna träffa några av mina favoriter :D En skön liten paus, men ändå lagom lång.
 
Hostan sitter i, har inte tränat på 2,5 vecka och käner hur ångesten kommer. Vill verkligen men vet at det bara blir värre om jag drar ut och kör. Så får väll bli nästa år då ;)
 
Då var de den sista frukosten för 2012, grönt te med smak av tranbär och gojibär. Ska väll ta mig lite mat senare när hungern kommer. Så blir det att andla mat till ikväll och en tripp till systemet innan det stänger.
 
Har verkligen inte kännt mig taggad på nyår alls, tillskillnad från andra år. Men det blir nog en bra kväll, grävt fram gamla kläder (tänkte sattsa på att återanvända istället för att köpa nytt hela tiden) imonerad faktiskt att jag kom i min 5 år gamla klänning hhaha.
 
Inledde nyårsfirandet igår med en standard lunch med mormor :)

White tea

Älskar verkligen vitt te! Tyvärr finns det inte så många olika smaker i Sverige :/ Köpte ju på mig massor i Polen med olika mumsiga smaker. Men igår när jag och Elli fikat tog vi en promenad till centrum för att handla lite. Först la jag bara märke till de söta förpackningarna men så såg jag att det var te, och vitt te! Fanns lite olika smaker som pepperkaka, och mint men jag valde Almond Bitcotti och jisses! Det här är nog mitt favoritte just nu.
 
Jag blev helt kär innan jag ens druckigt det. Hela huset började dofta gott när jag värmde det. Men det är ganska sött, perfekt när man är sugen på nåt du inte borde äta. Tror att det här är ett te som även de som inte dricker te skulle gilla. Måste prova det på Linus sen :P
 
Så har ni inte provat detta, spring och handla flera förpackningar innan julen är slut. Det kommer jag göra, jag är helt beroende!
 

En helg av kärlek

Hade en toppen helg verkligen, har inte brytt mig om datorn alls utan bara hängt med mina nära och kära. Tog helg redan i torsdags. Först möte och tittande på ny lokal, så roligt att dansskolan växer! Och fort går det :D
 
Efter mötet tog jag och Monika en promenad till Dansplatsen, körde ett super-zumba-pass med massa gamla godingar. Sen åkte vi hem till henne för myskväll. Hembakad pizza, vin med funlight, soffhäng och Purple Rain. (Som är värd att se bara för den underbara musiken och kläderna! ) 
 
Sov över hos henne och vi hade en mysig fredagsmorgon med frulle och fix, sen tog vi en promenad till Älvsjö i det fina vädret, tittade i vintage butiker och åt en god sushi lunch. Sen åkte jag hem, lagade middag och myste.
 
i Lördags var det först dansuppvisning med Lill-kusin. Roligt att få sitta i publiken ibland faktiskt. På vägen hem blev det riktigt snöoväder så hamnade såklart i köer. Blev lite sen till pulka häng med mina finaste. Men men, det blev ju bra ändå. Började med pulkaåkning i snön (det spelar verkligen ingen roll hur gammal man är, blir ändå ett litet barn när snön kommer) Sen gick vi till mig så bjöd jag på varmchoklad och så fikade vi och hade Sunes Jul maraton :) Några stannade kvar och spelade TP till 2 på natten då jag och Robban vann :D haha
 
Igår blev det fika med Elli och sen hade jag Zumba på kvällen. Äntligen har jag tid att träffa mina närmaste. Saknat er massor! Bättre helg är svår att få <3
 
Bildbomb från helgen!
 
 
 
 

Vad hände med min kära Pralin?

Många av mina favoriter i affärerna har försvunnit. Precis som många andras säkert har. Glassar, Herbal Essence schampo, dipp smaker, nagellacks färger, läppstift, godisar, parfymer te sorter.. ja allt möjligt. Men idag slog det mig hur mycket jag saknar pralin.
 
Pralin var en glass man köpte hos glassbilen. Hallonglass med mörk choklad överdrag och lite strössel på toppen. Mums! En av mina absoluta favoriter som barn. 
 
Varför måste de göra så? Varför måste alltid favoriterna försvinna? När jag gick i 6an startade jag och min kompis ett projekt att ta tillbaka Solero Exotic, vilket faktiskt lyckades. Men nu är den också borta..igen..
Mu blir så trött på det här. 
 
Vad hände med mitt schampo? Fattar inte hur det bara en dag kunde vara borta. De skulle byta de retro förpackningarna men istället försvann de helt från de svenska hyllorna :/
Lånad bild från google
 
 
 

Nuggets

För några dagar sen gjorde jag den här lunchen. Tänkte dela med mig av den för er andra om det kan vara intressant. Normalt när man panerar saker använder man ströbröd. Men för att minska kolhydraterna en aning använde jag mig av sesamfrön istället. Supermumsi!
 
För en person:
1 kycklingfile i bitar
Sesamfrön
Olja för stekning
Kryddor (jag använde salt, peppar, cayenne, spiskummin och chiliflakes)
1 ägg
 
Servera med valfritt tillbehör. Jag älskar haricot verts så det blev mitt tillbehör. Sen passar ju Sweet chili sås väldigt bra men tänk på att den innehåller massa socker! Tog lite aioli till.
 
Krydda kycklingen med de du vill. Doppa bitarna först i ägg och rulla den sen i sesamfrön så det får ett "täcke". Stek på mellanhög värme i lite olja tills det är genom stekt och frönen fått en gyllne färg. Koka Haricot verts med lite salt ca 5 min. Done!
 
Super enkelt och super snabbt! 

Oj vilken helg det blev

Fredagen blev konsert i Globen och middag med fina människor. Gårdagen bjöd på en del överraskningar. Dogge vann biljetter via Rock Klassiker till Scorpions avskeds konsert. Så vi drog till Sandviken. Blev en dag med många timmar i bilen och 8 timmar ståendes vilket resulterade i en ond rygg och svank. Men vad gjorde det? Allt var jättebra och jag är super nöjd. Längesen jag var på konsert. Tror det är exakt ett år sen idag som jag och Lunne var på Deep Purple.
 
Iaf, grymt bra show, toppen publik och en glad tjej. Kom hem och somnade vid 4 i natt. Upp vid 9 för att fixa mig och dra till Gumse gym för terminens sista zumba. Vi körde kort och intensivt haha.
 
Iaf sen blev det hem, duscha och fixa mig igen. Tog en burgare med Lunne -Precis vad jag behövde efter att bara fått i mig 2 ägg på hela gårdagens dygn :O Iaf sen drog vi till honom och hade en mysig kväll. Jag somnade en stund haha var galet trött. Sen har det mest blivit sänghäng för min del. Sitter och försöker ladda upp det lilla jag filmade på youtube nu. 
 
Grymt bra helg. Grymt trött tjej. 
Sov gott!
 
Jag och Lunne på min 20 års dag. Åh vad jag älskar dig!
 

Min gårdag

Hade en bra dag om man räknar bort några jobbiga incidenter (som att trilla på näsan på en isfläck) Hade sovmorgon så låg kvar i sängen och kolla julkalendern och myste tills magen sa kurr. Då blev det frukost framför Pretty Little Liars. Fixade mig så kom Lunne och hämta mig. Åkte till Stinsen och titta på kläder till honom och så bjöd han på sushi- Åh jag har världens bästa pojkvän :D
 
Sen åkte vi runt lite för han skulle fota lite och avslutade på gymmet med lite trissar och bissar. Sen blev det hem och duscha, äta och sen bakade jag och mormor lussebullar på kvällen. Eller jag vet inte vad jag bakade haha jag skratta s jag grät när jag tog ut plåten och såg mina sjöhäst liknande bullar.. jaja hon har ju tränat i 40 år på det där :P
 
Idag har det varit skönt. Bara hängt hemma, dansat i morgonrocken, ätit lunch och myst. Snart kommer syster så ska vi fixa oss och åka in till Globen för att se en julgala med morbror, kusin och mormor. Blir nog en skön kväll!
Glad Fredag!
 

Happiness


I keep dancing on my own

Tog en städdag idag. Alla ljusstakar uppe och nu är det mysmode :) Blev också en mailsvarar dag haha om man nu kan ha e sån.. massa mail med olika frågor och grejer hade kommit in under natten. 
 
Nu är det te och Pretty Little Liars som gäller. Imorgon blir det träning och zumba wihu! Har haft sån sjuk träningsvärk idag haha kunde knappt sätta mig ner -skönt! Längesen jag hade så :D Körde ben och mage med Linus igår sen blev det zumba vick på kvällen. Somnade gott efter det :P
 
Ny vecka, nya utmaningar. Nu kör vi!
 

Ät regnbågen

Jag försöker att äta low carb (men jag äter frukt) så jag är försiktig med kolhydraterna helt enkelt. Men egentligen så det jag gör är att jag försöker äta så färgglatt som jag bara kan. Jag blir mycket gladare och kreativare i köket när jag tänker färgglatt! 
 
Jag älskar att blanda in frukter och nötter (synd att jag bara tål jordnötter och cashew) i maten, det gör den roligare att se på och äta. Förutom färger tänker jag konsistens. Något mjukt, något knaprigt, nåt lent :) 
 
Hur äter du? 
 
 
Hittade den här videon på youtube och utmanar jag er alla som läser detta att köra en regnbågsfärgad vecka :)
 
 
 
 

Södags mys

Sovmorgon till 10, sen låg jag kvar i sängen och kolla på julkalendern och myste lite. Har precis ätit frukost och snart blir det att dra till dagens första zumba pass. Sen i kväll vickar jag på ännu ett pass :) Blir nog en bra dag! Solen skiner så tror jag tar en promenad till Gumses istället för bussen (:
 

Lördags frukost

Hade en bra kväll igår, kom sist på bowlingen haha men de gjorde inte mig nåt :P Åkte hem vid 12 och mös ner mig i sängen med Pretty Little Liars och polkagrisar. Somnade gott efter det.
 
Vaknade vid 10, utvilad och glad. Blir så glad av vädret. Snö, minusgrader och sol :) Så fint :D Har börjat dagen med en färgglad frukost, dammsugning, städning, nagelfix jul pynt och nu lite tända ljus och Fleetwood mac på hög volym.
 
Blir att fika med Gudfar och kusin en stund nu på dagen, sen träffa Linus när han vaknat haha. Den sömntutan :D
 
Mini bildbomb från idag och igår haha. Snor väll lite bilder från Fanny och Elli när de kommer upp på facebook också haha.
 
Nagelfix, Burgundy kiss med guld. Love it!
 
Julpynt :) Linus tyckte den va hemsk jag tyckte den vad söt haha vad tycker ni?
Frukost: Vitt te med ingefära och lyche, 2 stekta ägg, keso med aromat, avokado med citron och salt, naturell yoghurt med apelsin, gojibär och kokossnö :)
 
Gud nu är det verkligen säsong för citrusfrukter! Frossa i apelsiner, satsumas och annat mums, det är nu de smakar bäst och har finast färg :)

RSS 2.0